0 Kč
0 položek
Košík je prázdný.
Měna: EUR - CZK

Balzac a Stendhal o realismu

Autor: Honoré de Balzac & Stendhal Nakladatelství: Československý spisovatel 5 lidí
Koupí tohoto produktu získáte 80 bodů.



Cena:

80 Kč

Skladem 1 ks Ověřit dostupnost Transparentní historie ceny

Popis knihy:

Kritický rozbor Stendhalova románu "Kartuziánský klášter v Parmě", jejž uveřejnil Honoré de Balzac r. 1840, kdy ještě byl Stendhal málo známým spisovatelem. Na celkem pochvalný rozbor odpověděl Stendhal Balzacovi dopisem, v němž mu vysvětluje svůj pracovní postup, hlavně otázku formy. Stejně jako Balzac se stal Stendhal kritikem své doby, odkrývaje rozpory společenského řádu měšťácké třídy, i když jeho hrdinové ještě nedovedou najít východisko ze svízelné situace zaviněné prostředím zbohatlých francouzských měšťáků v době ponapoleonské restaurace.

Kód knihy: CJ0000133
Autor: Honoré de Balzac & Stendhal
Místo vydání: Praha
Nakladatelství: Československý spisovatel
Rok vydání: 1950
Vazba: měkká / brožovaná
Stav: velmi dobrý / opotřebovaná vazba
Počet stran: 106
Obrazová příloha: Ne

Sdílet na:

Mohlo by vás také zajímat

Textologie a starší česká literatura

Textologie a starší česká literatura

Jiří Daňhelka

150 Kč

Skladem

Odpovědi

Odpovědi

Arnošt Lustig

80 Kč

Skladem

Podoby II

Podoby II

Václav Havel

150 Kč

Skladem

Z křižovatky nad Vltavou

Z křižovatky nad Vltavou

Jarmil Krecar

200 Kč

Skladem

Historická mluvnice československá

Historická mluvnice československá

František Trávníček

700 Kč

Skladem

Časopis pro mezioborová bohemistická studia - Slovo a smysl 13 (VII/2010)

Časopis pro mezioborová bohemistická studia - Slovo a smysl 13 (VII/2010)

kolektiv autorů

100 Kč

Skladem

Používáme cookies
Soubory cookies a další technologie používáme pro optimalizace stránek i pro marketingové a propagační účely. Informace o Vašem používání našich webových stránek sdílíme také s našimi sociálními, reklamními a analytickými partnery. Kliknutím na „Přijmout všechny soubory cookies“ souhlasíte s našim používáním souborů cookies. Pro více informací navštivte naše oznámení o souborech cookies.

Upravit nastavení